Bejelentkezés

Hibák az izomépítésben

 
A testépítők egyik legfőbb célja az izomépítés. Azonban manapság olyan sok információ áll a rendelkezésünkre, hogy szinte eltévedünk ebben a labirintusban és sok esetben nem tudjuk, hogy kinek vagy minek higgyünk, kiben bízzunk. Most néhány olyan hibáról olvashatsz, amelyek meggátolhatnak abban, hogy olyan izmokat építs, amilyeneket szeretnél.
 
Az egyik oka, hogy nem fejlődnek az izmaid, hogy nem jó edzésprogramot választottál. Márpedig az az egyik olyan meghatározó tényező, amely meghatározza a sikert, vagy eleve kudarcot eredményez. Nagyon fontos, hogy minden héten ne csak a testedet építsd, hanem a karakteredet és az önbizalmadat is. Ez jó érzést kelt benned és arra fog ösztönözni, hogy következetesebb és elkötelezettebb legyél az edzőteremben.
 
A fejlődés hiánya miatt gyakran jönnek a jobbnál jobb kifogások. „Nincs, időm az edzésre.” „A genetika miatt nem fejlődök.” „Nem támogatnak a barátaim és a családtagjaim.” Az emberek ilyen és ehhez hasonló kifogásokkal jönnek, hogy miért nem fejlődnek, pedig igazából saját maguk az okai annak, hogy nincs látszatja az izomépítésnek. A legfontosabb, hogy ne csak a jó dolgokért, vagyis a fejlődésedért vállald a felelősséget, hanem a rossz dolgokért, azaz a nem fejlődő izomzatodért is állj ki és lásd be, hogy valamit nagyon nem jól csinálsz. Csak akkor tudsz lépéseket tenni a fejlődés irányába, ha belátod, hogy egyedül nem boldogulsz, ha elismered, hogy nem megfelelő az edzésprogramod.
 
Amikor elkezded fejleszteni, izmosítani a testedet, mindig lesznek olyanok, akik szebbek, jobbak, nagyobbak, feszesebbek lesznek nálad. Azonban nagyon lényeges, hogy ne hasonlítsd össze magad másokkal, hiszen ennek soha nem lesz jó vége, mert csak rombolja a teljesítményedet és még el is csüggedhetsz, amiért te nem olyan vagy, mint például a melletted edző srác az edzőteremben. Ahelyett, hogy buzgón összehasonlítanád magad másokkal, inkább az edzéseid tökéletesítésére összpontosíts, és meglátod, hamarosan az eredmények sem maradnak el.
 
A legtöbben ott hibáznak, hogy irreális elvárásaik vannak. Egy hónap alatt nem lehet testet építeni és izomtömeget növelni. Ehhez idő és kitartás szükségeltetik. Hidd el türelemmel, elkötelezettséggel és reális célokkal sikerülni fog az izomépítés, de ne legyenek hiú ábrándjaid, mert akkor minden bizonnyal csalódni fogsz.
 
A túledzés éppúgy hátrányos izomépítés szempontjából, mintha egyáltalán nem is edzenél. Nagy hiba, hogy egyesek azt gondolják, hogy csak úgy lehet kőkemény izomzatra szert tenni, ha minden egyes nap az edzőteremben izzadnak. Mi is történik? Az izmok megfeszülnek és meg is sérülnek edzés közben, még esélyt sem kapnak a helyreállításra és a felépülésre. A túledzés tünetei között szerepel a fájdalom, az ízületi sérülések, az elhúzódó fáradtság, az álmatlanság, a motiváció hiánya az edzéshez és a kimerültség. A pihenéshez és a gyógyuláshoz szükséges idő elengedhetetlen a hosszú távú és következetes izom- és erőnyereség eléréséhez.
 
(Forrás: https://fitneszguru.com/hibak-az-izomepitesben/)