Bejelentkezés

Hogyan égessen zsírt gyorsabban

Az emberi test természetes folyamat során, üzemanyagként használva azt, zsírt éget, de szervezetünket rászoktathatjuk, hogy ezt sokkal hatékonyabban tegye. Íme, néhány tipp arra, hogyan változtassa testét jobb zsírégető gépezetté.

Rohanó életünkben gyakran inkább a „gyors megoldásokat” keressük egészségügyi- és fitnesz-céljaink eléréséhez. Viszont ha vesszük a fáradtságot, hogy fitnesz-tervet készítsünk, jobb eredményeket érhetünk el, és gyorsabb zsírégetésre sarkalljuk a testünket.

Vágtázó atlétaként sosem rajongtam az állóképességet fejlesztő edzésekért. Már a 60 percnél hosszabb séta vagy futás gondolata is elborzasztott. Szülés után viszont rájöttem, hogy az esetenkénti hosszú edzések nagyszerű eredményekkel járnak. Nem csupán a csípőmet formázták újra, de a lelkemre is kiváló hatással voltak. Most már alig várom a hosszú edzések napját. A szív- és érrendszeri egészségi állapotom drámai mértékben javult, és most már a rövidebb edzések pozitív hatását is érzem..

A zsírégetésnek, fogyásnak és erősítésnek rengeteg módja van. Csupán erőt kell vennünk magunkon, hogy kilépjünk a komfortzónánkból.

Szakítson időt állóképességet javító edzésekre!

Legalább hetente egyszer próbáljon időt szakítani hosszabb, legalább 6/10 erősségű, kardio edzésre! A hosszabb ideig tartó, kényelmes tempójú futás, a sétálás vagy biciklizés révén könnyen elérhető, hogy a szervezet zsírt égessen. Hosszabb testmozgás esetén testünk üzemanyagként használja a zsírt, tehát amint rákapcsolunk és növeljük a mozgás intenzitását, testünk megkezdi az elraktározott szénhidrátok elégetését.

Iktasson be intervallum-alapú edzéseket is!

Komoly híve vagyok az intervallum edzéseknek azok edzést követő zsírégető hatása miatt. Egy intenzív intervallum edzés során a szervezet üzemanyagként szénhidrátokat használ fel, de edzés után zsírt éget, hogy pótolja az energiát. Az ilyen edzések rövidebbek, és már akár 30 perces mozgás után is hihetetlen zsírégető hatásuk van, ezért érdemes heti kétszer ilyen jellegű edzést végezni.

Erősítő edzés

A sovány izomtömeg építése akkor is segít a testnek több kalóriát égetni, amikor az éppen nyugalmi állapotban van. A sovány izomtömeg megtartása több kalóriát igényel, mint a zsírszövet megőrzése, tehát az izomépítés egyben azt is jelenti, hogy a test hosszú távon jobb zsírégetővé válik. Az erősítő edzések egyben a test regenerálódását is elősegítik, így külön előnye, hogy a zsírégetés még hosszan tart, miután kiléptünk az edzőteremből!

Alapos visszapótlás

A testünk üzemanyagaként elfogyasztott étel közvetlen hatással van az edzés látható eredményére is. Fontos, hogy napi étrendünkben egyensúlyban legyenek a szénhidrátok, az egészséges zsírok és a fehérjék. A legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha az edzést követő 30 percben fehérjedús ételt eszünk (főleg állóképességet javító edzések után), és egy kevés szénhidrátot is magunkhoz veszünk közvetlenül edzés után, hogy helyreállítsuk testünk izomzatának glikogén-tartalmát.

Pihenés

A pihenés azért fontos, hogy testünk alkalmazkodni tudjon az elvárásainkhoz. Ha heti öt napon keményen edzünk, testünknek két napra van szüksége, hogy helyrejöjjön és regenerálódjon.

Számos módon vehetjük rá testünket, hogy alkalmazkodjon és fejlődjön. Úgy vélem, hogy kiegyensúlyozott edzésterv és táplálkozás révén hosszú távon testünket sokkal hatékonyabb zsír- és kalória-égetővé varázsolhatjuk. A kulcs a rendszeresség, ezért érdemes a hét öt napját aktívan tölteni. Ha a heti öt nap az ön számára nem tűnik reálisnak, gondoljon kedvenc mondásomra: „Valamit csinálni mindig jobb eredményeket hoz, mint semmit sem csinálni.”

(Forrás: https://wellness.herbalife.hu/…/hogyan-egessen-zsirt-gyorsa…)