Profilom
English

Pilla és Karcsúsító testkezelések

Karcsúsító (cellulit) masszázs

Az első és legfontosabb dolog megjegyezni, hogy a cellulit (narancsbőr), nem csupán esztétikai probléma. A narancsbőr nem természetes jelenség, mindig valamilyen mögöttes problémára utal, így eltávolítása ez okból is nagyon fontos. A női test bizonyos részei (comb, fenék, csípő) egészen nagy mennyiségű zsírt képesek elraktározni, amitől aztán alig lehet megszabadulni. Amikor a gombostűfejnyi zsírsejtecskék babszem nagyságúra híznak, lelassul a vérkeringés, ez csökkenti a bőr hőmérsékletét, amitől anyagcserezavarok lépnek fel, és kialakul a cellulit. Cellulit mentes bőrről csak akkor beszélhetünk, ha bőrünk nemcsak látszólag sima és feszes, hanem a bőr összecsippentésekor sem lesznek láthatók apró – a narancs felszínéhez hasonló – gödröcskék.

A kezelés menete:
A cellulit masszázst kizárólag a megbeszélt testtájakon végezzük, amik lehetnek a lábak és a fenék, a has, deréktájék, és a felkar. A kezelt testfelületre vérkeringést fokozó krémet vagy olajat viszünk fel, ami serkenti a salakanyag távozását a nyirokkeringésen keresztül. A simító, dörzsölő és gyúró fogások során ezeket a megduzzadt zsírsejteket nyomkodjuk szét.

Segítségünkre van egy ősi eszköz is, a köpöly. Köpölyözés során vákuumot képezünk a „harangban”, ezáltal olyan zsírsejteket is fellazíthatunk, amelyeket akár szabad kézzel nem tudnánk. Ezután a masszázst kiegészíthetjük egy testtekercseléssel, ami a narancsbőr kezelés hatékonyságát tovább fokozza.

Az általános masszázs ellenjavallatokból külön kiemelendő a visszér, mint probléma. Mivel a fogások erőteljesebbek, mélyre hatolóak a zsírsejtek szétnyomkodása érdekében, a kárt tehetnek a kialakult visszértágulatban.

Kinek ajánlott a cellulit kezelés alkalmazása?

A narancsbőr elsősorban nőket érintő probléma, de férfiak is igénybe vehetik a kezelést. Mára már sajnos tizenéves kortól küzdenek ezzel a jelenséggel a fiatal lányok, főként a kialakult gyorséttermi táplálkozások, és a kevés vízfogyasztás miatt. Alkalmazása kúraszerűen javasolt, mely legalább 10 kezelésből áll (cellulit mértékétől függően). Természetesen itt is fontos szem előtt tartani az általános ellenjavallatokban felsoroltakat.

Köpölyözés

A köpölyözés folyamata: a test problémás részein egy gumiharangot húznak végig, mely a vákuumos szívó hatás miatt beszippantja a bőrt. Az erős szívó hatás felgyorsítja a nyirokkeringési folyamatokat, beindítja a méregtelenítést, kitisztítja a salakanyagokat. A vákuum hatására az erek kitágulnak a salakanyagok pedig a véráramba kerülve a veséken keresztül kiürülnek.

A köpölyözés eredményei: a kezelés hatására a méreganyagokkal teli zsírsejtek mérete csökken, emiatt pedig a bőr egyenetlenségei elsimulnak, a laza kötőszövetek megerősödnek, visszaszerzik rugalmasságukat, a narancsbőr csökken.

A köpölyözés alkalmazási területei: ha a módszert a cellulit ellen használják, akkor a comb, a fenék, a csípő területén alkalmazzák.

A köpölyözés ellenjavallatai: terhesség, szívproblémák, vérnyomás, cukorbetegség.

Testtekercselés

A bőrre felvitt speciális krém, valamint a tekercselés által egyenletesen biztosított nyomás együttes hatása eredményezi a látványos kerületcsökkenést combon, hason, csípőn egyaránt. A testtekercseléssel növeljük a keringést és méregtelenítjük a szervezetet. A „bedunsztolt” test a hő hatására a kitágult pólusokon keresztül, könnyebben tolja ki magából a méreganyagokat. A testtekercselés a bőr problémáit is szépen kezeli. A szöveteket tonizálja, ami által bőrünk simább és feszesebb lesz. Ezen kívül enyhíti az izmok görcsös fájdalmait.

Célszerű a kezeléseket megfelelő testmozgással kiegészíteni illetve megtámogatni, így az eredmény nemcsak látványosabb, hanem tartósabb is lesz.

 Komfort testtekercselés

A hatóanyag és a testtekercselő fólia felhelyezése után a vendég távozhat, Így időt takaríthatunk meg. Kényelmes viselet a fólia, szabadon mozoghatunk vagy akár sportolhatunk is benne.