Profilom
Webshop
English

Kezdő Salsa

Kezdő Salsa

Hétfő: 15.30


Kubai salsa kurzusunkon megismerkedhetsz e különösen kedvelt tánc ritmusvilágával, lépéskombinációinak sokaságával. A salsa játékossága, sodró, magával ragadó ritmusa a táncosban a szabadság, az önfeledt szórakozás és a könnyed tánc érzetét kelti. A salsát többféle stílusban táncolják (kubai, los angelesi, new yorki…). Óráinkon elsajátíthatod a kubai salsa rueda de casino változatát amely különlegessége, hogy a táncosok körben (ruedaban)táncolnak. A salsának ezen stílusa kitűnő csapatépítő, új ismeretségek, barátságok kialakulását teszi lehetővé melyből adódóan nagyon közkedvelt. A Dolce Dance által szervezett Salsa party-kon lehetőséged adódik még több gyakorlásra.

A Salsa története:

A Salsa kialakulása mélyen a latin-amerikai és karib társadalom történetében gyökerezik. A “salsa” szó jelentése “szósz”, “íz”, “fûszer”, ami a különböző ritmusok keveredésére utal, ugyanis a “Salsa” elnevezés eredetileg magára a ritmusra vonatkozott. Sokan – nem ismerve a “Salsa” szó valódi jelentéstartalmát – a táncot is Salsának nevezik, így egyre inkább ez az elnevezés terjed a világon.

A Salsa egy különleges módon táncolt Mambo. A két tánc ritmusában, hangulatában, lépéseiben nagyon hasonlít egymásra. Eltérések leginkább a ritmus hangsúlyozásában mutatkoznak, s abban, hogy a Salsa figuráiban, lépéseiben jobban megtartotta az autentikusságot, mint a Mambo. A latin kultúra térhódításával Amerika keleti parti táncmesterei egy tudatos és rendszerezett alaplépésrendszert alkottak, majd ezt követte az alapfigura- és tánctartásrendszer kidolgozása, melyben közreműködtek a kedvelt show-műsorok koreográfusai, balettmesterei és táncosai is.

Ebben az időben kezdte alkalmazni a puertoricói stílus a vonalon való táncolás (dancing on the line) elvét, melynek eredményeként Amerikából világhódító útjára indult a latin tánckultúra. Az egységesítés nyomán megszületett egy latin alaptánc, melyből a ritmustól és az előadásmódtól függően lehetett Rumba, Boleró, Mambo vagy Cha-Cha-Cha.

A hasonló alap napjaink ismert latin táncainál is megfigyelhető. Jellemzője: játékosság, karral való forgatások oda-vissza, lépéskombinációk sokasága. További eltérése a Mambótól, hogy míg a Mambóban nyújtott lábbal táncolnak, a Salsánál a kissé hajlított láb is elfogadható.Zene: gyors, sodró, áradó, heves, a különböző ritmusok keveredése miatt ritmikusan bonyolult, szinkópált, a Sambához hasonló.

Ütem: 4/4, az első negyedre hangsúlyoz

Ritmus: 1-2-3-4

Tempó: tudásszint szerint 36-52 ütem/perc

Biztosan sokatokban felmerül az a kérdés, hogy kivel fogtok majd táncolni. Az óráinkon nincsenek állandó párok, ezért csoportjainkba nyugodtan jelentkezhettek táncpartner nélkül is! Az órabeosztásnál figyelünk a nemek ideális megoszlására, illetve az órákon párcserével táncolunk. Persze vannak olyan párok is, akik nem szívesen válnak meg egymástól, de őket az oktatók nem fogják akaratuk ellenére szétválasztani.

Várunk szeretettel!

Jelentkezz most!
+36 (62) 656 093
+36 (70) 414 6442