Profilom
English

Sóbarlang

Sóbarlang - Haloterápia

Haloterápia: Légúti megbetegedések gyógyítása só aeroszol inhalációja által

Feeling Centerben épült egy speciális technológiával sóbarlang, Himalája só és Szovátai Parajdról származó só felhasználásával, egy természetes gyógymódot kínál az egészségünk védelmére, különböző betegségek megelőzésére és rehabilitációjára. A sóbarlangban különleges, bakteriológiailag rendkívül tiszta mikroklíma uralkodik. Az ásványi anyagokkal és jótékony mikroorganizmusokkal telített, állandó hőmérsékletű (18-22 oC) levegője az egészségre előnyös negatív töltéssel bír. Mindemellett szervezetünk számára fontos kémiai elemeket - jódot, káliumot, magnéziumot, szelént - és más hasznos anyagot tartalmaz. A kúrák kényelmes székekben, megfelelően összeválogatott zene kíséretében (relaxáló) történnek, ami segíti testünket az ellazulásban és teljes megnyugvást okoz. A sóbarlangban kialakított fénytechnika pedig kihasználja a színek terápiás hatását, ami kellemes közérzetet biztosít. Amíg a meleg színek (sárga, narancs és vörös) serkentőleg, élénkítőleg hatnak és felpezsdítenek, addig a hideg színek (lila, kék és indigó) oldják a feszültséget és megnyugtatják az idegeket. Egyetlen kúra a sóbarlangban annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton! Vendégeink saját ruháikban jöhetnek, eldobható lábvédőt biztosítunk számukra.

Speciális klímaberendezésünk segítségével folyamatos levegőcsere történik a barlangban így a bacik és vírusok távoznak így NEM kell attól félni hogy tovább fertőződhet a következő csoport.

Miért is szükséges napjainkban a sóbarlang?

Az allergiás betegség napjainkban népbetegség. Egy orvosilag kevésbé súlyos szénanátha is lehet kellemetlen. A betegség súlyosbodhat, kialakulhat az asztma, amely az életminőséget, rontja. Gyermekeknél az előny még kifejezettebb, az ő tiszta szervezetük kedvezőbben reagál a természetes gyógymódokra, mint a felnőtt ember szervezete. Esztétikus, harmóniát teremtő, hangulatos sóbarlangunkban a stressz oldódik, idegrendszerünk is pihen ami a zenei és a fény elemekkel együttesen tovább fokozható. A sóbarlang méltó helyszíne lehet az egészséggel kapcsolatos játékos foglalkozásoknak.A sóbarlangban egészségre kedvező hatását az orvosok is elismerik, amit egyedülálló mikroklímájának köszönhetjük. A sóbarlang levegője allergénektől mentes egy igazi felüdülést jelent a szervezetünk immunrendszerének. Ösztönösen mélyebbeket lélegzünk, és ezért javul a légúti nyálkahártyák váladéktermelő működése a beteg szó szerint könnyebben lélegzik.

A sóbarlangban tartózkodás e betegségek gyógyításásra van hatással (Egyaránt használatos mint fő- vagy mellékterápia valamint mint megelőző terápia) :

  • Léguti megbetegedések: asztma, fertőzés, tüdőgyulladás, léguti allergiák, orrüreg gyulladás, felső és alsó léguti gyulladás, krónikus nátha
  • Emésztőszervek megbetegedései: gyomorfekély, vastagbélgyulladás, gyomorhurut
  • Érrendszeri megbetegedések: szívizom infaktus utáni állapotok, érkeringési zavarok, szív és érbetegségek, elégtelen vérkeringés
  • Bőrbetegségek: bőrallergiák, pikkelysömör, dermatitisz felnőtteknél és gyerekeknél
  • Idegrendszeri rendellenességek: depressziók, túlerőltetés állapotai, stresszálló képesség lecsökkenése
  • Vegetatív rendszer rendellenességei, immunrendszer meghibásodásai
  • Reumás megbetegedések
  • Pajzsmirigy lecsökkent működése

Egy kúra 20 kezelést jelent. A felnőttek alkalmanként 40 - 60 percet, a gyermekek 25 - 40 percet tartózkodnak a klímateremben.

Kellemes pihenést!