Profilom
English

Talpreflexológia

Talpreflexológia az egészségért

A talp a szervezete térképe, amelyen megvan a helye szerveinek. A reflexológia megelőzésre és kezelésre is alkalmas, mert képes mozgósítani szervezete öngyógyító folyamatait. Talpa az adott szervhez tartozó zónában való lerakódással, elváltozással még jóval a betegség fizikai szinten való megjelenése előtt jelez Önnek.

A talp reflexzónái segítenek a betegségek feltérképezésében, és a gyógyításban. A talptérkép segítségével a reflexológus a talpat felosztja kétszer öt zónára, függőlegesen és vízszintesen négy részre. Ezeken a területeken helyezkednek el az emberi anatómiának megfelelően a különböző szervterületek. A pontok stimulálása, megnyomása fájdalommal járhat, amennyiben az adott szerv nem működik megfelelően. A masszázs segítségével az adott szervre jótékony hatást tudunk kifejteni, így a fájdalom vagy a probléma elmúlik.

 

 

A talpa mindent elárul egészségéről.

A jó szakembernek az Ön talpa árulkodó. A reflexológus egy alapos talpvizsgálat közben pontosan érzi, hogy milyen betegségtől szenved. Állapotának felmérése után pedig hozzávetőlegesen azt is meg tudja állapítani, hogy a problémájának megszüntetésére alkalmas-e a reflexológia.

 

A reflexológia működési elve:

Sokan nem figyelnek testük intő jeleire, és már csak akkor fordulnak a reflexológushoz, amikor évek óta küzdenek egy-egy problémájukkal.

Masszírozással hatni tudunk a talp zónáival kapcsolatban lévő szervekre. Ugyanakkor ez a kapcsolat fordítva is igaz, hisz egy adott szerv nem megfelelő működése is észrevehető a talp megfelelő zónájában tapasztalt lerakódás és érzékenység formájában.

Talpa nagyon érzékeny testrésze. Itt végződnek a testét behálózó energiapályák. Akkor egészséges, ha ezeken az energiapályákon szabadon áramlik az energia. Ha viszont valamelyik szervhez nem jut elegendő energia, mert az valahol elakad, akkor ez a szerve megbetegszik.

  • A talpán lévő zónák masszírozásával a testében áramló energiákat tudjuk szabályozni, irányítani.
  • A masszázs emellett erősíti immunrendszert, serkenti a vérkeringést, és ezzel segíti a lerakódott salakanyagok kiürülését is.
  • Csillapítja a fájdalmat, oldja a stresszt. Az idegrendszerére is hatással van a talpmasszázs, hisz kb. 70 ezer idegvégződés található itt.
  • A zónák masszírozásával tehát harmonizáljuk testében az energiák áramlását, és fokozott működésre késztetjük szervezete öngyógyító erőit is.
  • A belső szervek gyógyíthatók: emésztőrendszer, kiválasztórendszer, belsőelválasztású mirigyek.

A masszírozás eredményeként a szervek vér- és energiaellátottsága javul. Kezeléskor a masszőr az egész szervezettel foglalkozik.